Tiramisu
Det finns en djungel av recept på denna ljuvliga italienska dessert. Vi älskar allt med tiramisu, som översatt till svenska blir, pigga upp mig 🧡 Kaffet, mandellikören, den lena mascarponekrämen och savoiardkexen.
Recept:
2 pkt mascarpone
4 dl vispgrädde
5 äggulor
1/2 dl strösocker
24-48 st savoiardkex
1/4 dl Amaretto mandellikör
1 dl starkt kaffe
Kakao
Mörk choklad
Koka kaffet och ställ i kylen.
Vispa grädden med lite av sockret. Vispa äggulorna med resten av sockret blanda ner mascarponen till en jämn tjock smet. Vänd ned vispgrädden.
Blanda kaffe och amaretto i en liten kanna. Droppa försiktigt kaffelikören över varje kex. Det ska inte bli för mycket vätska för att desserten ska inte bli för blöt.
Välj om du vill göra 2 eller 3 lager kex beroende på antal ätande och storlek på formen. Kan göras i en rund springform, i en rektangulär form eller i portionsglas/formar.
Vi valde att göra 3 lager med totalt 48 stycken kex.
Bygg enligt följande: kex, kräm, lite kakao. Vi avslutade med riven mörk choklad på toppen. Låt desserten stå i kyl några timmar helst över natten.
Lycka till 🧡