Tabbouleh

Tabbouleh

Tabbouleh

2-3 portioner bulgur. Koka enligt anvisning på förpackningen och ställ svalt.

Använd de grönsaker du har hemma eller köp efter säsong och budget. Grunden är bulgur, persilja, tomat, citron, lök, vitlök och olivolja.

Idag blev det följande:

1 stor bunt bladpersilja (ca: 500 g)

2 citroner

2 stora tomater

1 gurka (skrapa ur kärnhuset)

2 morötter

1 bit vitkål

1 rödlök

2 vitlöksklyftor (hackade)

Olivolja

Salt

Hacka alla grönsakerna i små bitar. Riv vitkålen och finhacka persiljan. Blanda samman alla grönsaker och bulgur i en stor skål. Pressa över citronerna och krydda med salt och olivolja. Görs med fördel någon timma innan servering.

Vi gillar grönsaker med krisp och tuggmotstånd. Bulgur kan ersättas med exempelvis quinoa eller uteslutas helt.

Gör gärna lite extra så har du en fräsch matlåda till jobbet. Håller flera dagar i kylen.