Spetskål i ugn

Spetskål i ugn

Spetskål i ugn

(Ca 4 pers)

1 stort spetskålshuvud

2 pkt bacon

1 bit gruyer

2 dl grädde

Svartpeppar

Timjan

Smör

Olja

Sätt ugnen på 175 grader.

Dela spetskålen i portionsbitar 4-6 bitar beroende på storlek

Skär baconet i bitar och stek i lite smör och olja. Ta ut baconet ur pannan och behåll fettet. Stek spetskålen gyllene i baconfettet på båda sidorna.

Lägg över spetskålen i en ugnsform, strössla över baconet, riven gryuer, krydda med svartpeppar och timjan och häll över grädden. Baka i ugnen 20-30 min till spetskålen är mjuk. Toppa med lite extra örter.

Servera som ett tillbehör till en köttbit/kyckling/fisk eller som en förrätt. Vill du ha den vegetarisk välj bort baconet.