Salsiccapasta
2 pkt salsiccafärs (med eller utan fänkål)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 pkt passerade tomater
3 msk tomatpuré
1 dl vitvin
1/2-1 dl olivolja
Bladpersilja
2 dl riven parmesanost
Svartpeppar
Koka pastan enligt anvisning på paketet.
Bryn lök och vitlök i smör och olivolja tillsätt vitvin låt koka ihop i några minuter. I med tomatpuré, passerade tomater och en del av persiljan. Låt sjuda i ca 15 minuter. Tillsätt eventuellt lite vatten.
Stek salsiccafärsen i en stekpanna och låt färsen få stekyta. Tips! Använd gärna en ballongvisp för att få isär färsen. Lägg ner färsen i tomatblandningen. Krydda med svartpeppar, en del av parmesanosten och lite salt. Rör om och smaka av efter tycke och smak.
Rör ned pastan i grytan tillsammans med färsen. Lägg upp på vackra tallrikar. Toppa med parmesanost, persilja, svartpeppar och en god olivolja.
Salicissafärs finns med och utan fänkål. Det är en smaksak vilket man väljer.
2 paket färs räcker till 4 personer som huvudrätt eller 6-8 personer som förrätt/mellanrätt.
Lycka till 🧡