Mjukt fröbröd
2.5 dl mandelmjöl eller havremjöl
4 dl fröer (vi använde solros, lin och pumpa)
3 msk chiafrön
2 tsk bakpulver
2 bananer
3 ägg
2 tsk salt
Mixa bananerna till en slät kräm. Knäck ner äggen och mixa ihop. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll ner äggsmeten och rör ihop. Klä en brödform med bakplåtspapper och häll ner smeten i formen. Grädda på 200 grader 20-30 min.
Låt brödet svalna helt innan servering. Förvara i kylskåp eller skiva upp och frys in.
Supergott med smör och en smakrik ost, till exempel prästost. Inte helt fel med en god marmelad också.
Denna gången använde vi mandlar som blivit över från i från julas. Vi blandade med havregryn för att få ihop 2.5 dl mjöl och tog de fröerna som fanns i skafferiet.
Lycka till 🧡