Mjuk pepparkaksrulltårta

Mjuk pepparkaksrulltårta

Mjuk pepparkaksrulltårta

3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
3 tsk pepparkakskrydda
1 1/2 tsk bakpulver
2 msk vatten
1 dl frysta lingonbär

Fyllning
150 gr vit choklad
75 gr rumsvarmt smör
2 dl florsocker
200 gr philadelphiaost

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölet blandat med kryddor och bakpulver. Ha i vatten och lingon. Blanda försiktigt. Häll smeten i en långpanna. Grädda 5 min i 250 grader. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper och låt svalna.

Smält den vita chokladen. Vispa smör och florsocker fluffigt. Tillsätt färskost och vit choklad. Vispa till en len créme. Bred ut crèmen på rulltårtsbotten. Toppa med lingonbär och rulla ihop.
Lycka till 🤎