Kycklingcurrygryta med ris
Ca 4 portioner
500 g kycklinglår eller file
1 röd paprika
2 klyftor vitlök
2,5 msk curry
4 dl grädde
2 st kycklingbuljongtärningar
1 tsk vitvinsvinäger
1 msk honung
2 msk riven kokos
Smör till stekning
Salt och peppar efter smak och tycke
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor. Skala och skiva vitlöken tunt. Strimla kycklingen.
Fräs först kycklingen i smör på hög värme tills den fått fin färg i en gryta. Sänk värmen något och tillsätt paprika, vitlök och curry, fräs ytterligare 2 minuter.
Tillsätt grädden och 2 smulade buljongtärningar. Låt småkoka i 5 minuter. Tillsätt lite mjölk om den blir för tjock.
Smaka av med vinäger, honung, salt och peppar.
Toppa gärna med kokosflingor.
Servera med en enkel sallad. Grönsallad, morot, tomat, rödlök och salladsskott.
Lycka till 🧡