Kycklingcurrygryta med ris

Kycklingcurrygryta med ris

Kycklingcurrygryta med ris

Ca 4 portioner

500 g kycklinglår eller file

1 röd paprika

2 klyftor vitlök

2,5 msk curry

4 dl grädde

2 st kycklingbuljongtärningar

1 tsk vitvinsvinäger

1 msk honung

2 msk riven kokos

Smör till stekning

Salt och peppar efter smak och tycke

Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor. Skala och skiva vitlöken tunt. Strimla kycklingen.

Fräs först kycklingen i smör på hög värme tills den fått fin färg i en gryta. Sänk värmen något och tillsätt paprika, vitlök och curry, fräs ytterligare 2 minuter.

Tillsätt grädden och 2 smulade buljongtärningar. Låt småkoka i 5 minuter. Tillsätt lite mjölk om den blir för tjock.

Smaka av med vinäger, honung, salt och peppar.

Toppa gärna med kokosflingor.

Servera med en enkel sallad. Grönsallad, morot, tomat, rödlök och salladsskott.

Lycka till 🧡