Halloumivåfflor
4 st
2 pkt halloumi
1 msk potatismjöl
Smör
Riv halloumi och blanda med potatismjölet. Smöra våffeljärnet. Fördela 1/4 del av den rivna osten i våffeljärnet (det ryms ungefär 0,5 halloumiost per våffla) och grädda precis som vanligt tills våfflorna är gyllene och krispiga. Låt våfflorna svalna något.
Topping:
1 burk crème fraîche
1 burk valfri rom
Dill
1/2 rödlök
1 citron
Vispa 1 burk crème fraîche fluffig och smaka av med lite svartpeppar och citron.
Hacka dill och lök fint.
Lägg en klick crème fraîche, lite rödlök, dill, rom och en bit citron på våfflan.
Servera något bubbligt i glaset.
Förslag på alternativ topping:
Skagenröra, avokado, rödlök, crème fraîche, lax, räkor, crème fraîche, pepparrot, rädisor.
Lycka till 🧡