Falsk burrata
2 pkt mozzarella
Ca 100 g philadelphiaost
1/2 dl vispgrädde
Lite salt
Mixa alla ingredienser i mixer till en slät kräm. Tips! Smaksätt med citronzest.
Bred ut ostkrämen på ett vackert fat och toppa exempelvis med:
Svarta urkärnade oliver
Torkade fikon
Olivolja
Balsamvinäger
Persilja
Karamelliserad rödlök
Karamelliserad rödlök:
2 små röda lökar
Olivolja och smör
1 msk farinsocker
2 msk balsamvinäger
Stek löken mjuk utan att det tar färg i olja och smör. Rör ner farinsocker och balsamvinäger och låt steka ihop i minst 5 min.
Toppingen är enkel att variera utefter säsong och smak. Exempelvis:
Grillade persikor.
Rostade nötter.
Marinerade jordgubbar.
Semitorkade tomater.
Servera med rostade tortilla snittar:
Dela tortilla bröden i små tårtbitar. Ringla över lite olja (raps eller oliv) krydda med salt, paprikapulver, chilipeppar, torkad oregano. Torka i ugn i 180 grader i ca 10 min.
Tips! Frys ner de tortillabröd som blivit över från tacokvällen, ta fram och tina dem i god tid innan de ska skäras i små tårtbitar och torkas i ugn.