Falsk burrata

Falsk burrata

Falsk burrata

2 pkt mozzarella

Ca 100 g philadelphiaost

1/2 dl vispgrädde

Lite salt

Mixa alla ingredienser i mixer till en slät kräm. Tips! Smaksätt med citronzest.

Bred ut ostkrämen på ett vackert fat och toppa exempelvis med:

Svarta urkärnade oliver

Torkade fikon

Olivolja

Balsamvinäger

Persilja

Karamelliserad rödlök

Karamelliserad rödlök:

2 små röda lökar

Olivolja och smör

1 msk farinsocker

2 msk balsamvinäger

Stek löken mjuk utan att det tar färg i olja och smör. Rör ner farinsocker och balsamvinäger och låt steka ihop i minst 5 min.

Toppingen är enkel att variera utefter säsong och smak. Exempelvis:

Grillade persikor.

Rostade nötter.

Marinerade jordgubbar.

Semitorkade tomater.

Servera med rostade tortilla snittar:

Dela tortilla bröden i små tårtbitar. Ringla över lite olja (raps eller oliv) krydda med salt, paprikapulver, chilipeppar, torkad oregano. Torka i ugn i 180 grader i ca 10 min.

Tips! Frys ner de tortillabröd som blivit över från tacokvällen, ta fram och tina dem i god tid innan de ska skäras i små tårtbitar och torkas i ugn.