Citronkaka med len kolakräm

Citronkaka med len kolakräm

Citronkaka med len kolakräm

5 ägg

5 dl strösocker

5 dl vetemjöl

150 g smör

1.5 dl mjölk

3 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

Citronzest

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna.

Vispa ägg och strösocker fluffigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner det i äggsmeten. Rör i smör och mjölk i smeten. Zesta ner citronskal från en citron.

Grädda i ugnen i ca 30 min (tills stickan är torr). Låt kakan svalna helt. Under tiden förbereder du kolakrämen.

Kolakräm:

1 burk dolce de leche

100 g Philadelphiaost

1.5 dl vispgrädde

Vispa vispgrädden fast och fluffig. Blanda dolce de leche med Philadelphiaosten till en jämn kräm. Vänd därefter ner vispgrädden. Bred över kolakrämen över citronkakan.

Tips!

Dela kakan i två bottnar. Bred kolakräm och skivade jordgubbar i mitten. Lägg på locket och toppa med vispad grädde och massor av jordgubbar. Ips vips så har du bakat en ljuvlig tårta 🎂 Servera hel eller i portionsbitar 🍰

Lycka till 🧡