Chicken larb
Ca 4 pers
800 gram kycklingfärs
1 röd chili
3 vitlöksklyftor
2-3 schalottenlökar
1 bunt salladslök
1 spetspaprika
1 bunt koriander
1 huvud krispsallad
2 lime
5 msk okokt jasminris
Ca 5 msk fisksås
En skvätt soja
Neutral olja
En näve jordnötter
Rosta det okokta riset i en stekpanna och mortla eller mixa det därefter till ett grovt pulver. Lägg kycklingfärs och vitlök i en stekpanna på låg medelvärme. Rör om väl och låt inte kycklingen få färg utan bara bli tillagad. Detta tar ca 5-10 minuter. Tillsätt schalottenlök, chili, vitlök och stek samman ingredienserna under någon minut. Rör i fisksås, limeskal, saften från limen, riset, paprikan, salladslöken, hälften av koriandern och en skvätt soja.
Servera i rätten i salladsblad eller tillsammans med ris. Toppa med hackade jordnötter och koriander. Har du ingen schalottenlök så funkar rödlök fint.
Lycka till 🧡