Chicken Larb

Chicken Larb

Chicken larb

Ca 4 pers

800 gram kycklingfärs

1 röd chili

3 vitlöksklyftor

2-3 schalottenlökar

1 bunt salladslök

1 spetspaprika

1 bunt koriander

1 huvud krispsallad

2 lime

5 msk okokt jasminris

Ca 5 msk fisksås

En skvätt soja

Neutral olja

En näve jordnötter

Rosta det okokta riset i en stekpanna och mortla eller mixa det därefter till ett grovt pulver. Lägg kycklingfärs och vitlök i en stekpanna på låg medelvärme. Rör om väl och låt inte kycklingen få färg utan bara bli tillagad. Detta tar ca 5-10 minuter. Tillsätt schalottenlök, chili, vitlök och stek samman ingredienserna under någon minut. Rör i fisksås, limeskal, saften från limen, riset, paprikan, salladslöken, hälften av koriandern och en skvätt soja.

Servera i rätten i salladsblad eller tillsammans med ris. Toppa med hackade jordnötter och koriander. Har du ingen schalottenlök så funkar rödlök fint.

Lycka till 🧡