Pulled chicken med tillbehör
Till 4 personer
4 Kycklingfiler
Smör
2 msk olivolja
1 dl tomatpuré
2 msk soja
2 msk sambal oelek eller sriracha
1 dl vatten
Salt
Peppar
Paprikapulver
Sätt ugnen på 160 grader.
Salta och peppra kycklingen. Stek i smör i ett par minuter på varje sida. Lägg över i en ugnsfast form. Lägg ner övriga ingredienser i stekpannan och blanda ihop till en slät kryddblandning. Bred över blandningen på kycklingen. Täck formen med folie. Kör i ugnen i ca 2 timmar.
Smaksättningen kan varieras. Tex spiskummin, barbecuesås, ingefära, lök, vitlök osv.
Tillbehör
Mango salsa:
1 mango eller 1 pkt fryst tärnad mango
10 små tomater
1 kruka koriander
1 lime
1/2 chili
Salt
Peppar
Finhacka mango eller häll av vätskan från den tinade mangon. Hacka tomater, koriander och chili och pressa över lime. Blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Kål och morotssallad:
1/2 vitkålshuvud
2 morötter
1-2 tsk salt
1 citron
Strimla kålen och riv moroten. Salta och pressa över citronen. Massera med händerna för mjukare kål. Tips! Gör lite extra och spara i kylen för salladen passar till det mesta.
Majsröra:
1 stor burk majs eller 2 små
Olivolja/smör
1 vitlöksklyfta
Koriander (kan uteslutas)
Salt
Peppar
1/2 chili
3 msk majonäs
Stek majsen i olja och smör. Hacka ner vitlök, chili och koriander och stek i några minuter. Häll över majsen i en bunke och mixa med mixerstav. Rör ner majonäsen och krydda med salt och peppar.
Bra alternativ till guacamole. Billigt och gott!
Picklad rödlök:
1 rödlök
2 dl vatten
1/2 dl ättika
1 msk salt
3 msk socker
Börja med lagen. Blanda ihop vatten, ättika, salt och socker i en glasburk. Skär löken i fina tunna skivor. Använd gärna mandolin. Lägg ned löken i burken. Görs med fördel dagen innan.
Gör gärna lite extra när du ändå är igång. Picklad rödlök är gott och vackert på mackan eller som topping på en sallad.
Lägg upp på vackra fat och ta fram favorit porslinet. Häll upp något gott i glasen. Ät och njut med nära och kära ❤️
Lycka till ❤️